Terug naar site

Krijg grip op de (verborgen) kost van IT

Bereken de soms verborgen kosten van je IT-infrastructuur en doe er je voordeel mee

12 mei 2020

Als kmo ben je ongetwijfeld de beste in je vak. Maar je bent wellicht minder thuis in ICT? Toch zal je het met ons eens zijn dat IT een cruciale rol speelt in je dagelijkse werkzaamheden. Denk maar aan je volledige administratie, de boekhouding, CRM, enz. IT is dus een belangrijke schakel waar een soms onduidelijk kostenplaatje aan hangt. Tijd om die kosten onder de loep te nemen en zeker te zijn dat je niet teveel betaalt.

Een goede IT-infrastructuur is geen luxe, maar een echte toegevoegde waarde.

Als kmo sta je voor dezelfde uitdagingen als grote organisaties en weet je goed wat je nodig hebt:

· een gegarandeerde continuïteit van je organisatie en haar werking

· beschikbaarheid en beveiliging van jouw kritische bedrijfsdata

· een aantrekkelijke werkomgeving met moderne tools voor je team

Nu we dat helder hebben, kijken we even naar het kostenplaatje.

Krijg zicht op de totale kost van IT en ga op zoek naar winstpunten.

Het is lastig om het vooropgestelde IT-budget te bewaken. Koken kost geld, dat is duidelijk. Heb je wel een volledig zicht op de IT-kost? Waarschijnlijk kunnen we dat budget slimmer inzetten.

Denk bijvoorbeeld aan de noodzakelijke beveiliging in een digitale wereld. Kmo's zijn het ideale doelwit voor hackers. Ze weten dat er genoeg te rapen valt en dat investeringen in security laag zijn in vergelijking met grote bedrijven. Laat je niet vangen en investeer verstandig.

Een objectieve en gedetailleerde analyse van jouw IT-uitgaven, mét duurzaam, onderbouwd advies, zou dat geen goed idee zijn? Dankzij dit helder inzicht kan je komaf maken met terugkerende problemen, krijg je de kosten onder controle en echt waar voor je geld.

Meer weten? Download hier onze whitepaper over 'De (verborgen) kost van IT'.