De hoeveelheid digitale data in je bedrijf blijft maar toenemen. Hoe bewaar je al die data, op een veilige en efficiënte manier? Zodat je met een gerust hart kan werken, vandaag, morgen en binnen 5 jaar? Ondanks het grote succes van oplossingen zoals OneDrive, SharePoint en andere online cloud systemen, blijven veel bedrijven ervoor kiezen om hun data binnen de eigen bedrijfsmuren op te slaan. Snelheid, onafhankelijkheid en budget zijn daarbij vaak de doorslaggevende factoren.

Van traditionele shared storage naar geconvergeerde infrastructuur

Bij een traditionele shared storage oplossing zitten servers, opslag en netwerkconnectiviteit in aparte silo's van systemen en bestuurssystemen. Bij een geconvergeerde infrastructuur, daarentegen, worden al deze hardwarecomponenten geïntegreerd in één enkel toestel, zo afgesteld dat elk onderdeel optimaal presteert. Minder componenten betekent minder stroomverbruik, een hogere snelheid en een eenvoudiger beheer.

Van geconvergeerd naar hyperconverged

Nog interessanter wordt het als we virtualisatie toevoegen. In een hyperconverged infrastructure zit de intelligentie in de hypervisor, een besturingssysteem voor virtuele servers, en een speciaal ontwikkelde software-laag die de verschillende componenten virtualiseert en met elkaar koppelt. Op die manier til je als bedrijf je dataopslag naar een hoger niveau tegen een fractie van de kosten van een klassiek opslagsysteem of een shared storage platform. Twee vliegen in één klap.

Wat zijn de voordelen voor jouw bedrijf?

1. Lagere kosten

Alhoewel het budget niet de enige factor is waarmee je rekening moet houden bij het ontwerp van een IT-oplossing, betekent het samenvoegen van verschillende hardwarecomponenten een aanzienlijk lager kostenplaatje. Daarnaast is een hyperconverged oplossing eenvoudiger te installeren en te onderhouden in vergelijking met een klassieke opstelling met meerdere componenten. Hierdoor zijn de eigendomskosten (bijv. Carepacks) van een HCI in vergelijking met legacy infrastructuur meestal lager.

2. Eenvoudig beheer

De configuratie gebeurt vanuit één enkele beheeromgeving. Vanop VM-niveau kan je met één klik handelingen uitvoeren, inclusief back-up, herstel, klonen, verplaatsingen en migraties. Zaken die gemakkelijk door je eigen IT-afdeling kunnen gebeuren.

3. Hogere operationele efficiëntie

Automatisering voor veel oudere IT-infrastructuren is een grote uitdaging, omdat ze zo gevarieerd en complex zijn. Met HPE Infosight worden handmatige processen vervangen door proactieve automatisering tot op VM-niveau met behulp van artificiële intelligentie.

4. Ingebouwde gegevensbescherming

Door Snapshots en een geïntegreerde back-up, zonder impact op prestaties, kan een volledige VM in slechts enkele minuten teruggeplaatst worden in geval van uitval.

5. Meer opslagcapaciteit

Deduplicatie en compressie optimaliseren je data waardoor de netto beschikbare opslagcapaciteit veel hoger ligt dan de effectieve schijfcapaciteit.

Benieuwd wat hyperconverged infrastructure voor jouw bedrijf kan betekenen? Contacteer ons voor een vrijblijvende afspraak.