Terug naar site

Corona: iedereen versneld digitaal

-

28 juni 2020

Corona: gerust digitaal werken, ook buiten de bedrijfsmuren

De covid-19 pandemie had de afgelopen maanden niet enkel een enorme impact op onze gezondheid, ons sociaal leven, onze economie. Het verplichtte ons ook om collectief out-of-the-box te denken. Heel wat bedrijven gingen versneld digitaal. Er werd nagedacht over flexibele werkplekken, tijds- en plaatsonafhankelijk werken … Het werd belangrijker dan ooit om gerust digitaal te werken, niet alleen binnen de bedrijfsmuren maar ook daarbuiten.

Als IT-partner staan we klaar voor onze bedrijven om hun digitale werkplek beter te beheren. Door in te zetten op duurzame oplossingen en een doordachte langetermijnvisie. En onderweg bij te sturen waar nodig, een must tijdens de coronaperiode. We zien dat heel wat klanten, dankzij die lange termijn visie, de overstap naar full remote werken zeer goed hebben verteerd. En dat ze door de overschakeling hun ambities op IT vlak niet moesten bijstellen. Integendeel zelfs. We delen dan ook graag enkele van hun verhalen.

Gemeente De Panne

Gemeente De Panne werkt al jaren in een uniforme werkomgeving via Citrix desktop. De overstap naar thuiswerken tijdens de coronaperiode verliep dan ook erg vlot. In amper twee dagen tijd was de volledige omschakeling een feit en werkte iedereen maximaal van thuis uit. Om online meetings via Microsoft Teams mogelijk te maken werd in volle coronacrisis beslist om meteen de doorstart te maken naar Windows 10 en Microsoft 365. Een uitdaging!

Lees hier het volledige verhaal.

Politiezone Aalst

Bij de politie staat veiligheid voorop. En dat is op IT-vlak niet anders. Politiezone Aalst werkte al gedeeltelijk via mobile office op een strikt afgescheiden netwerk. De IT-afdeling ging, samen met Lebon IT, de uitdaging aan om het remote werken verder uit te breiden en tijdens de coronaperiode alle medewerkers, ongeacht hun locatie of toestel, verbinding te laten maken met hun virtuele werkplek. En dat zonder in te boeten aan comfort. Zo bewezen ze dat je niet aan je bureau hoeft te zitten om je werk te kunnen doen.

Lees hier het volledige verhaal.

Befimmo

Befimmo, een beursgenoteerd bedrijf dat ondertussen 25 jaar actief is in de vastgoedsector, biedt kantoor-, vergader- en coworkingruimtes in België en Luxemburg. Lebon IT bouwde van bij de start mee aan het IT-verhaal. Ook tijdens corona zaten we mee aan het stuur van de overschakeling naar 100% thuiswerk. Binnen het ‘Emotion’ project, dat de toekomstvisie van het bedrijf rond plaatsonafhankelijk werken vorm geeft, worden de lessen die ze uit de coronaperiode trokken, meteen toegepast.

Lees hier het volledige verhaal.