Terug naar site

Microsoft Power Apps

 

20 juli 2022

In 2018 heeft Microsoft het Power Platform gelanceerd. Dit platform bevat vier handige producten of applicaties:

  • Power BI
  • Power Automate
  • Power Virtual Agents
  • Power Apps

In deze blogpost gaan we dieper in op de laatste applicatie: Power Apps. 

Met Power Apps maak je snel, op maat gemaakte, applicaties. Zelf zonder programeer-ervaring kun je deze gaan opmaken zoals jij wilt. De functie van een Power App kan heel uiteenlopend zijn. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Employee Directory 

Met behulp van een employee directory creëer je een handig overzicht van iedereen in je organisatie. In de balk bovenaan kan je gemakkelijk zoeken op naam en functie. Via de mobiele app is het ook mogelijk om je collega's direct op te bellen.

Bezoekersregistratie 

Wil je bijhouden wie er aanwezig is (geweest) in het gebouw zonder met een schriftelijke bezoekerslijst te moeten werken? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden van onze bezoekersregistratie-app.

Ideeën box 

Wil je je werknemers motiveren om nieuwe ideeën aan te brengen? Via deze toegankelijke app kan iedereen zijn of haar inzichten toevoegen.

De app leeft ook helemaal als je de gebruikers toelaat om te stemmen op elkaars ideeën.
Bij elk idee is er ruimte voorzien om opmerkingen en suggesties toe te voegen.
Heb je een handig document gevonden die aansluit bij het onderwerp? Ook dit kan
gemakkelijk toegevoegd worden via het portaal.

Afhankelijk van de gebruiker heeft hij/zij de mogelijkheid om een idee goedte keuren of af te keuren. Bij goedkeuring ontstaat er automatisch een kanaal in Teams waarin kan
samen gewerkt worden om de idee verder uit te werken.

Dan rest er enkel nog de handen uit de mouwen steken en de idee uitwerken!

Activiteiten logboek 

Wil je van elke dag bijhouden welke taken je uitvoert samen met de
tijdsregistratie? Ook dit kan via PowerApps. In de app noteer je snel al je acties. Deze worden bijgehouden samen met het moment waarop je ze registreert. Met één klik op de knop geneert de app een handig overzicht van al de acties die je hebt uitgevoerd. Deze kunnen bijvoorbeeld gebundeld worden per klant waarvoor de actie werd gerealiseerd.

Wielklemmen app 

Een iets specifiekere usecase komt voor bij de lokale politiezones. Via een Power App kunnen de politieagenten zo makkelijk aanduiden en opvolgen waar wielklemmen geplaatst zijn bij foutgeparkeerde auto's.

Conclusie

Microsoft Power Apps is een ideaal werktuig in jouw toolbox om een resem aan -vaak omslachtige- operationele procedures of handelingen te automatiseren en beschikbaar te stellen op zowel je pc, laptop of mobiele telefoon. Dit kan bijdragen tot een verhoogde productiviteit, meer inzicht en een hogere gebruikerservaring.

Bij Lebon IT Services helpen wij jou graag op weg. Wij organiseren regelmatig workshops over Power Apps, maar kunnen zeker ook op maat gemaakte applicaties uitbouwen voor jouw organisatie. Houd onze communicatie dus zeker in de gaten & aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie op sales@lebonitservices.be.