Return to site

Nooit meer back-upstress? Besteed je back-up uit

De voor- en nadelen van managed back-up

· backup,managed services,cloud

Een back-up of reservekopie van je software en data is essentieel. Zo kan je na een tegenslag snel weer aan de slag en beperk je zoveel mogelijk het omzetverlies. Als het nu gaat om een document dat je per ongeluk wiste, een falen van één of meerdere servers, een computervirus of een hacker: je wil een betrouwbare back-up om alles te herstellen.

 

Lees verder onder de foto

Stel jezelf de vraag: wat zou het voor jouw organisatie betekenen als documenten, databases, ERP, CRM, e-mails en andere zaken plots spoorloos verdwijnen? Je moet al stevig in je schoenen staan om je bedrijf te redden als niets te recupereren valt. Fictie? Helaas. Het is realiteit. Al durven slechts enkelingen zoals Ranson en Ontwerpstudio met hun verhaal naar buiten komen.

“Je moet al stevig in je schoenen staan om je bedrijf te redden als niets te recupereren valt.”

Checklist voor een goede back-up

Je snapt het. Back-uppen is levensbelangrijk. Maar hoe weet je of je zelf een goede back-up beschikbaar hebt? Het antwoord is simpel: als je positief kan reageren op deze vragen.

 1. Word al je data minimaal dagelijks geback-upt en ben je zeker dat dit telkens goed loopt?
 2. Maak je ook een back-up van de data waarvan je denkt dat een back-up niet nodig is? Zoals je mailbox in de cloud of andere data in de cloud (Office 365)?
 3. Ben je zeker dat je alle nodige zaken kan herstellen indien nodig? En heb je het al getest?
 4. Is er een kopie van de back-up beschikbaar op minstens één andere fysieke locatie indien een incident met bijvoorbeeld water of vuur de originele back-up vernietigt? Dit kan in een ander gebouw zijn, een offline tape bij u thuis of in een bankkluis, of op een cloud-locatie.
 5. Heb je voldoende maatregelen genomen om je back-ups te beschermen tegen een hacker of virus die reeds toegang heeft tot je computersysteem?
 6. Weet je wat de belangrijkste data is van je bedrijf? En heb je maatregelen genomen om ze extra veilig te bewaren of extra snel te herstellen?
 7. Kan je snel een kopie van je servers opstarten op een andere locatie? Bijvoorbeeld bij een stroompanne met bijhorende downtime.
 8. Verzorg je je back-upsysteem met betrouwbare en bewezen back-upsoftware zoals Veeam?
Het dagelijks opvolgen van back-ups is een tijdrovende en, geef toe, ook wel saaie bezigheid. Doe je dit zelf? Perfect. Heb je er zelf geen tijd voor? Je vaste IT-partner kan je vast helpen. Als een externe partij instaat voor je back-up heet dit managed back-up.

“Kan je snel een kopie van je servers opstarten op een andere locatie? Bijvoorbeeld bij een stroompanne met bijhorende downtime.”

De voordelen van managed back-up

Met managed back-up verzorgen we als IT-experten alles die nodig is om je bedrijfsdata snel te herstellen indien nodig. Zo beschik je met een gerust hart over een volledige reservekopie. We realiseren dit door gebruik te maken van Veeam software. Dat is de marktleider in backup-software. Uiteraard ben je meteen ook zeker van de jarenlange ervaring en knowhow van onze system engineers.

lees verder onder de foto

Het serviceteam controleert dagelijks al je back-ups en grijpt in mocht dit toch eens foutlopen. Eventueel kan je ook (een kopie van) de back-up naar onze back-up server sturen als extra fysieke locatie. Zo ben je op ieder moment zeker dat er een volledige en veilige backup van je ICT-systeem klaarstaat.

Wanneer je iets nodig hebt uit één van de back-ups heb je de keuze. Of je kan het zelf exporteren of je kan een beroep doen op onze specialisten. Flexibiliteit alom dus.

Back-uppen met Veeam Cloud Connect

Na uitgebreid onderzoek bouwden we met Azure (cloudplatform van Microsoft) en Veeam-software een betrouwbare en performante back-up omgeving voor onze klanten. Dit wordt het Veeam Cloud Connect platform genoemd en biedt heel wat voordelen:

 • Alle poorten van je firewall blijven gesloten. We maken geen gebruik van inkomende connecties in je bedrijfsnetwerk omdat die te vaak worden misbruikt door hackers om een netwerk binnen te dringen.
 • Alle gegevens die richting onze servers gestuurd worden, worden geëncrypteerd en afgeschermd zodat deze alleen voor jou beschikbaar zijn.
 • Veeam Cloud Connect is ook mogelijk als externe opslaglocatie. Op die manier blijven je back-upbestanden veilig bewaard op de backend servers van onze Veeam Cloud Connect omgeving zonder rechtstreekse connectie vanaf het internet. Fysiek staan de back-ups in het Microsoft Datacenter in Amsterdam.
 • Door je back-ups te bewaren op Veeam Cloud Connect zijn de externe back-upbestanden onbereikbaar voor een virus of hacker binnen jouw bedrijf.
Conclusie: zijn je bestanden veilig?

Iets herstellen uit je back-up? Zorg ervoor dat de back-up volledig is, goed beveiligd en snel inzetbaar. Of je dan nu zelf doet na raadplegen van experten of dagelijks laat opvolgen door een serviceteam: weet dat het belang van een back-up nauwelijks te onderschatten is.

Zelf op zoek naar een veilige
back-upoplossing?

Vraag raad aan een van onze experten. Ze helpen je graag.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK