Terug naar site

Welk digitaal opslagsysteem is de beste oplossing voor jouw bedrijf?

1 oktober 2020

In welke sector je ook actief bent, het lijkt wel alsof de hoeveelheid digitale data in je bedrijf alleen maar toeneemt. Alsof je nooit voldoende opslagruimte hebt, net wanneer je dacht dat je weer een tijdje verder kon. Het is een gevoel dat bij heel wat bedrijven leeft. En de praktijk lijkt dat gevoel alleen maar te bevestigen.

Waar komt al die data vandaan?

Steeds meer organisaties schakelen over op een paperless office, waarbij documenten uitsluitend digitaal bijgehouden worden. Bovendien moet door de invoering van thuiswerk iedereen overal en op elk moment toegang hebben tot informatie. Machines worden steeds slimmer en moeten ergens hun data kwijt: camerabewakingssystemen, toegangscontrole, fotobibliotheek, digitaal archief, enz. Voor veel bedrijven blijkt het ook erg moeilijk om ‘oude’ data weg te gooien of te archiveren.

Het gevolg? Bedrijven zitten met een gigantische hoeveelheid data. Waar kan je al die data met een gerust hart kwijt? Met de garantie dat de continuïteit van je bedrijf verzekerd is?

Lokaal of in de cloud

Ondanks het grote succes van oplossingen zoals OneDrive, SharePoint en andere online cloud systemen, blijven veel bedrijven ervoor kiezen om grote delen van hun data binnen de eigen bedrijfsmuren op te slaan. Snelheid, onafhankelijkheid en budget zijn daarbij vaak de doorslaggevende factoren.

Er bestaan verschillende lokale opslagsystemen. Welke oplossing het beste bij jouw bedrijf past, hangt af van verschillende factoren: de opslagcapaciteit die je nodig hebt, de mate waarin je activiteiten afhangen van de digitale data, de hoeveelheid medewerkers die – al dan niet tegelijk – toegang moeten hebben, je budget, enz. Neem vooraf voldoende tijd om de verschillende opties met elkaar te vergelijken en ga niet over één nacht ijs.

Een stabiel en zeer krachtig opslagsysteem dat recent enorm aan populariteit wint, is de hyperconverged infrastructure. Het laat je toe om als bedrijf je dataopslag naar een hoger niveau te tillen tegen een fractie van de kosten van een klassiek opslagsysteem.

In onze blog “Hyperconverged infrastructure: gehypete marketingterm of bedrijfsgerichte technologie?” lees je er alles over.

Hoe je precies aan de slag gaat en wat de verschillende mogelijkheden zijn van een lokaal opslagsysteem op maat van jouw bedrijf, lees je hier. Of contacteer ons vrijblijvend voor meer info.