Terug naar site

Microsoft 365 abonnementen: Steeds meer toegevoegde waarde, vanaf maart ook wat duurder.

... wat verandert er voor jouw abonnementen?

5 januari 2022

Microsoft zal vanaf 1 maart 2022, voor het eerst sinds de lancering 10 jaar geleden, de tarieven voor de zakelijke clouddiensten wijzigen.

Onze licensing desk houdt voor jou de vinger aan de pols en zoals steeds denken we graag mee hoe we jouw abonnementen kunnen optimaliseren. In dit artikel sommen we de belangrijkste wijzigingen kort even op. 

De verhoging van de tarieven weerspiegelt de toegenomen waarde en de continue innovatie.

Sinds de lancering tien jaar geleden is Office 365 uitgegroeid tot meer dan 300 miljoen commerciële betaalde seats. 

Sinds de introductie van Microsoft 365 werden maar liefst 24 apps aan de suites toegevoegd (Microsoft Teams, Power Apps, Power BI, Power Automate, Stream, Planner, Visio, OneDrive, Yammer en Whiteboard) en werden er meer dan 1.400 nieuwe functies en capaciteiten geïntroduceerd.

Dankzij Ms365 wordt elke organisatie, groot en klein, in de mogelijkheid gebracht om hun medewerkers tijd- en plaats onafhankelijk te laten werken dankzij het specifieke aanbod op vlak van 'Communicatie en samenwerking', 'Beveiliging en naleving' & 'AI en automatisering'.

 

Wat verandert er concreet?

 

1. Er komt op 1 maart een prijsstijging van gemiddeld 15%.

De prijsverhoging geldt voor de verschillende seat based cloud-abonnementen (Microsoft 365 Business Basic & Premium / Office 365 E1, E3, E5 / Microsoft 365 E3). Het is de eerste substantiële prijsverhoging in tien jaar tijd. Als reden verwijst Microsoft naar de continue innovatie & investeringen in deze tools sinds de lancering. 

De prijsstijging geldt wereldwijd, maar de exacte bedragen in euro moeten nog volgen.

Je kan de prijsverhoging vermijden door in januari of februari over te stappen naar yearly commitment New Commerce, de bestaande prijzen worden dan voor één jaar geblokkeerd en de prijsstijging zal pas na dit jaar plaatsvinden.

Uw facturatie blijft uiteraard maandelijks verder lopen.

 

2. De bestaande flexibiliteit die u tot op vandaag kent, wordt binnenkort duurder.

Voortaan kan je kiezen uit drie modellen, indien je de maandelijkse flexibiliteit wil behouden geldt daarvoor een toeslag van 20%. Uiteraard is het mogelijk binnen een bepaalde subscription te kiezen voor een mix tussen yearly en monthly.

 

 

Voor meer algemene informatie omtrent de wijzigingen binnen de Microsoft cloudabonnementen nodigen we je graag uit op onze webinar op donderdag 20 januari om 11u.

 

Wat kan je doen?

Het is belangrijk om de Microsoft-cloudabonnementen op punt te zetten en optimaal te benutten, na te zien hoeveel contracten u precies nodig hebt en voor 1 maart in te stappen op de nieuwe formules.

Onze License Desk staat hiervoor ​​klaar om je te ondersteunen.