Return to site

Microsoft, a security company?

Hoe Microsoft dankzij de cloud een brede waaier aan security services aanbiedt.

· security,ssl,microsoft

Wie 5 jaar geleden durfde poneren dat Microsoft een security vendor was, werd hoogstwaarschijnlijk op hoongelach onthaald.

In de voorbije 5 jaar is er uiteraard veel veranderd, in het bijzonder door de shift naar de cloud! Microsoft heeft daarbij als bedrijf een gigantische en succesvolle transformatie doorgemaakt (eind april werd Microsoft meer dan 1000 miljard dollar waard op de beurs!)

De snelle evolutie van nieuwe (cloud)technologieën zorgen voor een steeds toenemende complexiteit, stijgende kosten en nieuwe gevaren. Langs de andere kant bieden nieuwe (cloud)technologieën als Machine Learning, Artificial Intelligence & Big Data mogelijkheden tot een nieuwe geïntegreerde security aanpak.

Microsoft is ervan overtuigd dat het vroegere multi-layered security model aan vernieuwing toe is. Om een goede bescherming te bieden is een nieuwe overkoepelende aanpak nodig die past binnen de beschikbare budgetten.

Binnen Office365 en Microsoft 365 heeft Microsoft een uitgebreid aanbod aan security maatregelen en mogelijkheden. Voor een overkoepelende aanpak zijn 4 pijlers belangrijk

Afhankelijk van uw huidige abonnement/suite kunt u al van 1 of meerdere mogelijkheden genieten van het platform.

Belangrijk is daarbij het onderscheid tussen Microsoft 365 en Office 365 en tussen de E3 en de E5 variant.

Office365 aangevuld met Enterprise Mobility & Security en Windows 10 Enterprise vormt de Microsoft 365 suite. De E3 en E5 suites onderscheiden zich voornamelijk op extra (security) features en mogelijkheden.

Alle features en mogelijkheden toelichten zou ons te ver leiden, maar we lichten er graag een paar uit per pijler

Identity & Access Management

  • Azure Active Directory biedt een scala aan mogelijkheden om de 'identiteit/account' van uw gebruikers te beschermen.
  • Via Azure MFA kunt u op een eenvoudige manier Multi Factor Authentication activeren. Wist u dat dit voor de beheerders van uw Office365 omgeving zelfs gratis is!
  • Met Conditional Access kan op basis van context (locatie, tijdstip…) de toegang tot de resources bepaald worden

Threat Protection

  • De kracht van de cloud laat toe om een solide Advanced Threat Protection te activeren. Op die manier kunnen bv. niet alleen bijlages gescand worden, maar kunnen ook URLs in mails geverifieerd worden.

Information Protection

  • Op een traditionele server staan de rechten ingesteld op mapniveau. Als een bestand gekopieerd wordt, doorgemaild wordt of… verliest het zijn security. Met Azure Information Protection kan de security eenvoudig in het bestand ingebakken worden. Op basis van automatische processen of manuele classificatie kunt u zo garanderen dat het bestand niet door iedereen geopend, geprint… kan worden

Security Management

  • Met Secure Score geeft Microsoft u geautomatiseerde adviezen om de security van uw omgeving te vergroten. Door de schaalgrootte van de klant kunnen vaststellingen en aanbevelingen eenvoudig gedeeld worden tussen de verschillende klanten.

Wilt u graag meer weten over security en het Microsoft ecosysteem, neem dan even contact op met onze specialisten.

PS Wist u ook dat vanaf januari 2020 de ondersteuning stopt op Windows 2008/R2? U neemt hiervoor best tijdig actie om de veiligheid van uw systemen te garanderen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK